Kronen

Er zijn verschillende soorten kronen op de markt. Hieronder kunt u lezen wat voor soorten kronen er zijn en welke wij bij u in de mond kunnen maken.

Er zijn 3 verschillende soorten prijsklasses die wij aan kunnen bieden. Wij werken voor de kronen samen met Excent, tandtechnisch labaratorium in Bilgaard. De genoemde prijzen zijn tandtechniekkosten, de tandartskosten zijn hier niet bij inbregrepen.

1. Excent Excellent – hightech esthetische hoogtepunten In de Excent Excellentlijn zijn hightech tandheelkunde en tandtechniek volledig geïntegreerd. Tandartsen en tandtechnici werken met de nieuwste technieken en de beste materialen om de hoogst haalbare esthetiek en service te bieden. Bijvoorbeeld esthetisch consult, het individualiseren van de restauratie samen met de patiënt in het laboratorium

2. Excent Classic – zoals u van ons gewend bent De Excent Classiclijn biedt de basis voor goede kwaliteit tandtechniek: de beste materialen voor een gunstige prijs, zoals u van Excent gewend bent. De prijzen varieeren van € 240,- tot € 295,- aan techniekkosten

3. Excent Select – tandtechniek voor iedereen Om tandtechnische restauraties voor iedereen mogelijk te maken, is er de Excent Selectlijn. Een combinatie van tandtechniek uit het Excent partnerlaboratorium in Azië met een zeer scherpe prijsstelling. In verband met de productie in Azië is de levertijd minimaal 10 werkdagen De prijzen varieeren van € 150,- tot € 200,- aan technniekkosten.

 

Een zirkonium kroon met opgebakken porselein

Een zirkonium kroon heeft een zirkonium kern.

Voordelen

  • Door de kern van zirkonium zijn deze kronen erg sterk.
  • Volledig metaalvrij, geschikt voor mensen met een metaalallergie.
  • Ivoorkleuring en ziet er zeer natuurgetrouw uit.
  • Fraaie en natuurlijke hechting aan het tandvlees.
  • Minder kans op tandvleesontstekingen.

Nadeel

  • Duurder

De techniekkosten van deze kroon zijn € 280,- ( gemaakt in Nederland) De techniekkosten van deze kroon zijn € 180,- ( gemaakt in Buitenland)

Full Zirkonium kroon Deze kroon is van geheel Zirkonium gemaakt

Voordeel

  • Erg sterk en hierdoor erg geschikt voor knarsers
  • Goedkoper.

Nadeel

  • De kleur is minder goed persoonlijk aan te passen bij voortanden.

De techniekkosten voor deze kroon zijn € 140,- ( gemaakt in Nederland)

Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met de praktijk.